Home Këshilla për Prindër Kur dhe si duhet ushqyer foshnjën me qumësht gjiri

Kur dhe si duhet ushqyer foshnjën me qumësht gjiri

A mendoni se supozimet për gjashtë muajt e parë për ta ushqyer foshnjën me qumësht gjiri (sipas disa të tjerëve edhe më gjatë) janë të tepërta?

Çfarë ndodh me foshnjat, të cilat qumështin e nënës e kanë ushqim kryesor për një kohë më të shkurtë? Qumështi nga gjiri i nënës është ushqimi më i shëndetshëm, në fakt ushqimi i vetëm për të cilin në gjashtë muajt e parë foshnja ka nevojë.

Kjo do të thotë se gjatë kësaj periudhe kohore foshnja nuk ka nevojë për asnjë tjetër lloj ushqimi, përfshirë çajin, ujin e gjërat e ngjashme.

Me përbërjen e tij qumështi nga gjiri i nënës deri në moshën gjashtëmuajshe përmbush të gjitha nevojat e foshnjës për ushqim dhe lëngje. Për dallim nga formulat e tjera të ushqimit, qumështi i nënës posedon faktorë kundër-efektivë, të cilët janë përgjegjës për shëndetin e foshnjës duke zvogëluar infeksionet në rend të parë.

Po ashtu, të gjitha nënat duhet ta dinë se në vitin e parë të jetës organizmi i foshnjës nuk është i përgatitur për ushqimin e lopës, sepse paraqet ngarkesë për veshkat dhe mundet të shkaktojë gjakderdhje të brendshme.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...