Home Këshilla të ndryshme Kur duhet t’i pastrojmë duart

Kur duhet t’i pastrojmë duart

Pastrimi i duarve është një nga mënyrat më të mira dhe më të lehta për të parandaluar infeksionet dhe përhapjen e baktereve.

Duke mos i pastruar duart rregullisht mund të transmetohen sëmundje të ndryshme. Nëse nuk i keni në dispozicion ujin dhe sapunin, përdorni pecetat dezinfektuese ose të lagëta.

Për të parandaluar sëmundjet e ndryshme pastroni duart sa më shpesh, ndërsa ekspertët theksojnë situatat kur pastrimi i duarve është i obligueshëm:

• Sa herë që hyni në shtëpi;

• Para, gjatë dhe pas përgatitjes së ushqimit;

• Para ngrënies;

• Para se të kujdeseni për të sëmurët;

• Para se të merrni ilaçet;

• Para kurimit të plagëve të hapura;

• Pas përdorimi të banjës;

• Pas ndërrimit të pelenave ose pastrimit të fëmijës, i cili ka përdorur banjën;

• Pas pastrimit të hundës, kollitjes ose teshtitjes;

• Pas prekjes së kafshëve;

• Pas prekjes së ushqimit për kafshë;

• Pas përdorimit të mbeturinave. bërllokut, kimikateve dhe objekteve të papastra.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatë ushqime për pastrimin rrënjësor të mushkërive

Përkujdesja për mushkëritë është një hap i shkëlqyer që mundëson mbrojtjen nga sëmundjet e ndryshme. Në këtë artikull do të mësoni për 7 ushqimet që pastrojnë dhe detoksifikojnë këtë organ të rëndësishëm. Çaji Jeshil Ekspertët rekomandojnë pirjen e një filxhani të ngrohtë me çaj jeshil përpara gjumit. Kjo do të ndihmojë të pastroni organizmin dhe mushkëritë nga toksinat, por edhe të ruajë shëndetin...