Home Shëndetësi Kura e bimeve per dhembet

Kura e bimeve per dhembet

Karies, dhimbje, mishi i dhëmbëve është acaruar. Dentisti “i gjelbër” do kurojë gojën tënde me ndihmën e natyrës.

Produktet natyore kanë të njëjtin efekt sikur antibiotikët: dhe mbi të gjitha nuk ka efekt anësorë. Përzierja që duhet përdorur për dëmtimet e kariesit është e përbërë me metale të rënda, zink, argjend, etj, të cilat mund të jenë të ‘dëmshme për organizmin.

Dhimbje dhëmbi
Vendos pak hudhër pikërisht në vendin ku kariesi është “rizgjuar”. Por nëse dhimbja është e vazhdueshme mund të shpërlani gojën me përzierje uji dhe rrënjë karafili. Hidhni në një filxhan ujë të valuar dhe 2 rrënjë karafili, lëreni për 15 min. Pasi të jetë ftohur mund ta shpërlani gojën disa herë.

Dhimbje. Për një ndërhyrje sa më të shpejtë shpërlaje gojën me ujë të kripur. Kripa ka aftësi të ndalojë infeksionin. Mishi i dhëmbëve është i skuqur. Mëllaga është mjaft e favorizuar, sepse është e përbërë nga shumë substanca që parandalojnë acarimin e mishit të dhëmbëve.

Qetësues. Për efekte qetësuese shpërlaj gojën me gjethe menteje apo mëllage. Dhe në zonën që të dhëmb vendos pak lëng qepe ose lëng majdanozi të zier me anën e një pambuku.

Aromë e rëndë në gojë
Mund të jetë faji i një infek­sioni, i pakujdesisë së higjienës orale. Nëse zbulon se goja jote mban aromë të rëndë, pi lëng me gjethe mente. Kjo bimë është e pasur me mentol, një vaj esencial për rifreskimin e gojës. Ha shumë spi­naq të gjallë. Përveç kësaj laj me furçë jo vetëm dhëmbët, por edhe gjuhën sepse këtu fshihen bakteret që shpërndajnë atë aromë të keqe./ikub/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...