Home Këshilla të ndryshme Kurrë mos u ulni në këtë pozicion, ja pse

Kurrë mos u ulni në këtë pozicion, ja pse

1Qëndrimet e gabuara mund të sjellin pasoja të rënda për shëndetin.

Një prej tyre është edhe vendosja e këmbës mbi këmbë.

Është një zakon që bëhet edhe në mënyrë të pavetëdijshme.

Në një studim të “BrightSide”, theksohet se qëndrimi në një pozicion të tillë për orë të tëra çon në një gjendje që në gjuhën mjekësore njihet si “Paraliza Peroneale Nervore”. Sipas studimeve, presioni i gjakut në trupin tuaj rritet, kur qëndroni shumë në këtë pozicion.

Si rrjedhojë edhe kurrizi pëson shtrembërime, por edhe dhimbje të tjera mund të ndihen në qafë, ije apo shpinë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...