Home Ushqim Kurthet e padukshme te ushqimeve

Kurthet e padukshme te ushqimeve

Metabolizmi i shpejtë në orët e para të ditës, në fund të saj fillon të ngadalësohet. Me ngadalësimin e metabolizmit minimizohet edhe energjia e përdorur në aktivitetet jetësore. Ushqimet e konsumuara në orët e vona treten më ngadalë dhe energjia e marrë prej tyre do të përdoret shumë pak.

Tregohuni të kujdesshëm ndaj ushqimeve të konsumuara në ambientet me shumë njerëz. Në këto raste njerëzit përqendrohen tek diçka tjetër dhe nuk arrijnë të kontrollojnë sasinë e ushqimit të konsumuar.

Në ato çaste mendja jonë nuk fokusohet tek sinjalet e stomakut por mbi energjinë e atmosferës që e rrethon. Prandaj duhet përcaktuar mirë pozicioni ku ndodhemi.

Një nga detajet më të rëndësishme të ushqyerjes është ngopja e syrit kur ulemi të tavolinë. Për të mundësuar ngopjen e syrit, duhen përdorur pjata të vogla, ushqime të lloj-llojshme, porcionet e të cilave kanë të kontrolluara.

Jeni të ngopur dhe nuk keni çfarë të bëni?! Në vend të konsumimit të tortës apo ëmbëlsirës që keni pranë merrni më mirë një frut të thatë dhe pak kos e konsumojini si ëmbëlsirë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...