Home Këshilla të ndryshme Kush jeton në det - i shëndetshëm si një peshk

Kush jeton në det – i shëndetshëm si një peshk

“Afër detit, afër mbretit”. Kjo është shprehja që jemi mësuar të dëgjojmë deri tani, mbi përfitimet që na vijnë nga jeta pranë ujit blu.

Por një studim i fundit i kryer në Angli, nga na mëson edhe një shprehje të re “Kush jeton në det, është i shëndetshëm si një peshk”.

Duke e bazuar atë pikërisht në faktin se të jetosh në afërsi të plazhit ose në bregdet, mund të përmirësojë ose të ruajë shëndetin e njerëzve më shumë se në vende të tjera.

Studimi i kryer nga “College of Medicine and Dentistry di Exeter”, pohon madje se deti është më i mirë për shëndetin, edhe për ata që jetojnë në afërsi të zonave të gjelbra.

Sipas studiuesve anglezë, si përfundim, duket se vendi më i mirë për të jetuar, mbetet vetëm deti

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj

Ky ilaz redukton temperaturën, dhimbjen dhe inflamacionin, shkruan Periskopi. Ilaçi i njohur si ‘Oki’ ose siç njihet ndryshe Ketoprofeni, po përdoret në përmasa shumë të mëdha në Kosovë. Para disa muajsh, Shqipëria vendosi të ndalonte shitjen e këtij ilaçi pa recetën e mjekut mbi 40 miligram. Sidoqoftë, kjo masë që ndalon përdorimin pa lejen e mjekut nuk ekziston në Kosovë,...