Home Shëndetësi Kushtojini vëmendje ushqimit nëse nuk doni të keni flokë të thatë

Kushtojini vëmendje ushqimit nëse nuk doni të keni flokë të thatë

floketFloku mund të thahet si rezultat i faktorëve të jashtëm, të tillë si ekspozimi ndaj kimikateve ose nga shkaqe të brendshme, si sëmundjet.

Të ushqyerit mirë luan rol pozitiv për trupin por edhe flokët tuaj. Nëse flokët tuaj janë të thatë, ju ndoshta vuani nga një mungesë hekuri. Aplikoni pra një dietë të pasur me acide yndyrore (që përmbajnë vaj dhe peshk), hekur, vitamina B (drithëra, maja birre, bajame, arra, produkte qumështi), zinkut që nxit rritjen e flokëve (thjerrëzat, e verdha e vezës, ushqime deti), fruta dhe perime.

Edhe mungesa e vitaminës B6 mund të jetë shkaku i flokëvetë thatë, dhe kjo mund edhe të shkaktojë rënien e flokëve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...