Ky është i vetmi ilaç i vërtetë për eshtra!

shtratNdihmon edhe te sëmundjet e gjëndrave tiroide, gastriti, i thati dhe pastron gjakun.

Kalciumi ka funksione të shumta të rëndësishme në punën e organizmit. Pos që krijon masën eshtërore dhe pengon osteoporozën, kalciumi normalizon punën e nervave dhe muskujve, rregullon të rrahurat e zemrës, nxit gjumin…

Gjithashtu është i rëndësishëm edhe për punën e qelizave imunologjike, si edhe për lëkurë dhe flokë të shëndetshme, transmeton Telegrafi.

Janë faktorë të shumtë të cilët nxjerrin kalciumin nga organizmi, pra ata janë, para së gjithash, qëndrimi i gjatë ulur, kafja, alkooli dhe pijet e gazuara.

Mungesë kalciumi posaçërisht kanë shtatzënat dhe femrat në menopauzë, meshkujt e moshuar si edhe personat të cilët vuajnë nga çrregullimet e metabolizmit.

Lëvozhgat e vezëve përmbajnë 90 për qind kalcium dhe janë burimi më i mirë natyral i këtij minerali. Trupi lehtë e absorbon, sepse lëvozhgat e vezëve, sipas përbërjes kimike, janë pothuajse identike me eshtrat dhe dhëmbët e njerëzve.

Në doza më të mëdha jo vetëm që shëron simptomat e mungesës së kalciumit dhe pengon zhvillimin e osteoporozës, por ndihmon edhe kundër kolesterinës së lartë dhe presionit të lartë të gjakut, gjithashtu nxit edhe palcën eshtërore të prodhojë qeliza të gjakut.