Home Këshilla të ndryshme Ky mineral është zgjedhja e duhur për rregullimin e sheqerit

Ky mineral është zgjedhja e duhur për rregullimin e sheqerit

Ky mineral është zgjedhja e duhur për rregullimin e sheqeritPër parandalimin e sëmundjes së diabetit rol të madh luan dhe kromi, të cilin organizim nuk e krijon, por duhet konsumuar përmes ushqimit.

Ky mineral rregullon nivelin e sheqerit në gjak, e te pacientët e varur nga insulina mund ta zvogëlojë nevojën për ilaçe dhe insulinë, trasmeton gazeta Kosova Sot

Te personat me vlerë të kufizuar të gjakut mundet të parandalojë varësinë nga insulina, e tek ata që u ka rënë sheqeri, ndihmon të kthehet në nivel normal. Kroni gjendet me të madhe në brokol, mish, tharmin e bukës dhe birrë, verë dhe kokrrat e grurit. E hasim edhe në mishin e pulës, kërpudha, pemë me lëvozhgë të fortë he kërpudha. Është vërtetuar se, për shembull, një gotë me brokol përmban 22 mikrogramë krom, përkatësisht pesë herë më shumë sesa secili ushqim tjetër. Sasitë ditore të sugjeruara janë nga 50 deri 200 mikrogramë. Kujdes me sasinë, mos e teproni sepse mund t’ju helmojë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...