Home Këshilla për Prindër Ky produkti më i shëndetshëm, por po i vë në rrezik fëmijët

Ky produkti më i shëndetshëm, por po i vë në rrezik fëmijët

4Një studim i kryer nga Universiteti i Manchester-it ka treguar se ky produkt, që përdoret për fëmijët si tepër i shëndetshëm, në fakt është duke i vendosur ato në rrezik. Bëhet fjalë për masazhimin e trupit të bebeve me vajra.

Sipas mjekëve, kjo mund të sjellë dëme të mëdha dhe të pandreqshme në lëkurën e bebeve tuaja.

Pavarësisht se vaji i ullirit dhe disa lloje të tjera të vajrave bimorë përdoren gjerësisht dhe në masë për faktin se janë natyralë, ekspertët këshillojnë prindërit të mos përdorin asnjë lloj produkti të kësaj natyre për masazhin e lëkurës së bebeve, pasi vendosin në rrezik shëndetin e tyre.

Duke qenë shumë delikate, lëkura e fëmijëve mund të dëmtohet rëndë, deri edhe në krijimin e ekzemave, shkruan Daily Mail.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...