Lajm i mirë për tullacët! Pasi ta lexoni këtë, më nuk do të jeni vesveseli

6Ndaloni së brengosuri se jeni duke i gjetur qimet e flokëve në dush dhe përfundojeni atë që natyra e ka filluar. Po pra, rruajeni të gjithë kokën!

Një studim i ri ka zbuluar se meshkujt me kokë të rruar janë më mashkullor dhe dominues, pa e përmendur se janë më të gjatë dhe më të fuqishëm. Hulumtuesit i kanë kryer tri eksperimente të ndryshme dhe, në çdo rast, meshkujt tullac i kishin zënë vendet e para – krahasuar me konkurrentët me flokë.

Por, përse dukeni më të fuqishëm apo më të gjatë pa flokë?

Hulumtuesit thonë se meshkujt me kokë të rruar e përçojnë mesazhin se janë në kontroll të jetës, e nuk e presin të pashmangshmen.

Por, pavarësisht se meshkujt tullacë janë më dominues dhe mashkullor, hulumtuesit kanë zbuluar se ata konsiderohen më pak atraktivë dhe më të vjetër sesa meshkujt që e kanë kokën e mbushur me qime.

KËSHILLA TË NGJASHME