Home Këshilla të ndryshme Lakra mund të ndalojë kancerin!

Lakra mund të ndalojë kancerin!

Shkencëtarët kanë zbuluar se disa perime si: lakra, brokoli dhe lakra jeshile mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit të zorrëve.

Ekipi i Institutit Francis Crick gjeti se kimikatet kundër kancerit janë prodhuar pasi perimet janë tretur.

Hulumtimi i bërë në Mbretërinë e Bashkuar sugjeron që të hani sa më shumë perime.
E gjithë puna u përqendrua tek fakti se si ndryshon rreshtimi i zorrëve nga perimet, studimi është realizuar në minj dhe zorrë miniaturë që rriten në laborator.

Ashtu si lëkura edhe sipërfaqja e zorrëve vazhdimisht rigjenerohet në një proces që zgjat 4-5 ditë. Por kjo ripërtëritje konstante duhet të kontrollohet fort, përndryshe ajo mund të çojë në kancer ose inflamacion të zorrëve.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...