Lamtumirë zbokth!

Lëkura e njeriut vazhdimisht largon shtresa qelizash më shumë se të gjitha pjesët e tjera të trupit. Zbokthi ndodh kur një sasi e madhe më shumë sesa normalja e lëkurës së kokës fillon të bjerë. Këto pjesë akumulojnë yndyrën dhe papastërtitë.

Ja çfarë mund të bëni ju për ta parandaluar zbokthin.

Masazhoni skalpin tuaj për disa minuta çdo ditë për të ndihmuar në qarkullimin dhe në humbjen e qelizave të vdekura

Lajini rregullisht flokët tuaj me një shampo anti-zbokth. Shampot e përshtatshme anti-zbokth, janë ato që përmbajnë ketoconazole, selenium sulfid, zink pyrithione, acid salicilik.

Eleminoni produktet e forta të flokëve dhe ndryshoni shampon nëse ajo që po përdorni nuk po ju bënë efekt.

Skalpi i thatë i kokës shpesh përfiton nga një trajtim me vaj të ngrohtë duke e përdorur njëherë në javë. Masazhojeni atë me vaj për rreth 10 minuta përpara se të lani flokët./