Home Modë & Estetikë Lani kokën me limon

Lani kokën me limon

Kjo është një larje e shkëlqyer për flokët, për të larguar papastërtitë që janë grumbulluar tek flokët tuaja para larjes.

Limoni dhe vodka janë pastrues fizikë.

Vendosni në një vend të freskët e të thatë një enë prej qelqi ose plastike me:
* 1 kupë (230 ml) ujë të distiluar
* 1/4 kupë (60 ml) vodke
* Lëngun e një limoni

I përzieni ujin e distiluar, vodkën dhe lëngun e limonit derisa të bëhen një masë. Si përzierje do të ndahet gjatë precipitimit.

Derdheni këtë masë, e cila do të shërbejë si para­shampo tek flokët tuaja. Kështu keni vendosur losion përforcues për flokët.

Provoni: Sa më shumë shampon nga produktet bimore pasi janë shumë të ushqyeshme për flokun dhe nuk kanë përbërje kimike. Efekti i tyre në flokë është i mrekullueshëm.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...