Home Këshilla të ndryshme Lekura e mangos per tu dobësuar

Lekura e mangos per tu dobësuar

Te dobësohesh duke ngrene lekuren e mangos mund te ju duket e çuditshme , ndoshta dhe jo shume e kënaqshme per shkak te shijes se saj.

Tema per tu dobësuar eshte tashme nje objekt i studiuar , por kësaj rradhe eshte ne qender te vëmendjes mangoja. Jane dy varietete te ndryshme te mangose , te kete cilësi dobesuese.

Ky studim eshte bere ne Australi, ku nder te tjera ka treguar qe lekura e ktij lloj fruti eshte ne gjendje te parandaloj formimin e celulitit .

Ne te vertet kjo cilësi nuk i perket mangose por dhe frutave te tjera tropikale qe permbajne sasi te ndryshme dhe kombinime me substanca fitokimike ne gjendje te bllokojne prodhimin e yndyrnave. Kerkuesit jane përqendruar tek mangoja , sepse eshte nje nga frutat me te përhapura te qyteteve tropikale.

Persa i perket pjeses se brendshme ajo nuk ka asnjë funksion mbi qelizat .Pandaj pe momentin eshte studim ne faze eksperimentimi , por zgjdheja e ketyre frutave eshte shume e mire per te evituar kilet e tepërta.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...