Lëngu i patates lufton ulcerën

Lëngu i patates lufton ulcerënLëngu i patateve është një produkt i cili mendohet se ka efekte shëruese në shërimin e aciditetin të stomakut, madje dhe ulçerën.

Sipas një studimi të bërë nga një grup shkencëtaresh britanikë, u arrit në konkluzionin se lëngu i patates ka aftësi në shërimin e problemeve të stomakut.

Sipas tyre, patatja përmban disa substanca që veprojnë si “dizifektant”, një lloj antibiotiku natyral që sulmon bakteret përgjegjëse për infeksionet gastrike, që shkaktojnë ulçerën.

Kjo është një recetë e shëndetshme natyrore e cila ka një rol të veçantë në luftimin e baktereve dhe uljen e inflamacionit.