Home Ushqim Lëngu i perimeve heq kilet e tepërta

Lëngu i perimeve heq kilet e tepërta

Këtu kemi një mënyrë të befasishme që ka ndryshuar thellësisht dietën e gjithësecilit, sigurisht edhe shëndetin tuaj. Kjo arrihet duke konsumuar të paktën një gotë me lëng perimesh në ditë.

Në një studim për adoleshentët të cilët kanë më shumë se 81 kile, e cila gjë shton edhe rrezikun e sëmundjeve të zemrës dhe diabetikeve, është zbuluar se ata të cilët pinë më pak se një gotë me sodium V8 humbasin më shumë se 2 kile për 12 javë, përderisa ata të cilët i nënshtrohen dietës së ashpër nuk humbasin më shumë se një kile.

“Shumica e pjesëmarrësve në këtë studim është raportuar se janë dehidruar pas pirjes se lëngut të perimeve, e cila gjë mund të konsiderohet arsye e humbjes së peshës”, thotë studiuesi i këtij eksperimenti, profesor John Foreyt, nga Kolegji Mjekësor “Baylor” .

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...