Home Ushqim Lëngu i qershisë lufton pagjumësinë

Lëngu i qershisë lufton pagjumësinë

Studiuesit e Northumbria University of Newcastle kanë kryer një eksperiment mbi 20 vullnetarë, të cilët padyshim vuanin nga çrregullimet e gjumit, duke administruar 30 ml lëng qershie, ose një fetë torte që kishte në përbërësit e saj sasinë e lëngut, dy herë në ditë për një javë. Pra 60 ml ekstrakt qershie në ditë.

Në fund të eksperimentit falë analizave të urinës, ishte e mundur të përcaktohej që ata të cilët kishin pirë lëng qershie treguan nivele të larta të melatoninës (hormoni i gjumit), e barabartë me 15-16 % më shumë në krahasim me të tjerët.

Kjo tregon se vetëm për shkak të këtij lëngu të shkëlqyer, kishin kaluar 15 minuta më shumë në shtrat, duke fjetur në total 25 minuta më shumë dhe regjistruan një përmirësim në kualitetin e gjumit në masën 5-6 %.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...