Home Ushqim Lëngu i trashë i mollës është më i shëndoshë se lëngu i...

Lëngu i trashë i mollës është më i shëndoshë se lëngu i kthjellët

Lëngu i trashë i mollës është katër herë më i shëndoshë se lëngu i kthjellët, si dhe ndihmon në parandalimin e kancerit dhe të sëmundjeve të zemrës.

Shumë adhurues të lëngut të mollës kryesisht konsiderojnë se lëngu i kthjellët është më i pastër dhe më i shëndoshë.

Porse është dëshmuar se lëngjet që përmbajnë edhe mishin e mollës, kanë më shumë përbërës që e zvogëlojnë rrezikun nga kanceri, thuhet në zbulimin e hulumtuesve nga Fakulteti i Bujqësisë në Wroclaw të Polonisë.

Pema përmban polifenole e antioksidues të cilët mund të shkatërrojnë kimikatet në organizëm, që i dëmtojnë qelizat në trup.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...