Home Këshilla të ndryshme Lëngu i karotës ilaç për organizmin

Lëngu i karotës ilaç për organizmin

 Lëngu i karotës ilaç për organizminKarota si ushqim i domosdoshëm për oganizmin e njeriut

Lëngu i karotës është një nga lëngjet më të pasura me vitamina si A, B, C, E dhe K dhe ndihmon funksionimin normal të gjithë organizmit.

Lëngu i karotës zhvillon tretjen, përmirëson oreksin dhe forcon dhëmbët. Gratë të cilat sapo kanë lindur dhe prodhojnë qumësht duhet të pinë shumë lëng karote, sepse qumështi nuk mjafton për të siguruar të gjitha elementet e nevojshme.

Dihet që karota është e dobishme për sytë, fytin dhe organet e frymëmarrjes. Për më tepër, pastron trupin duke ndihmuar në zbukurimin e lëkurës dhe duke e mbajtur të re. Mund të përdoret shumë mirë në trajtimin e akneve dhe lëkurës në përgjithësi.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi që përdoret shpesh shkakton sterilitet te meshkujt

Një grup shkencëtarësh nga Universiteti i Kopenhagës zbuluan se analgjeziku dhe ibuprofeni antipiretik mund të çojnë në infertilitet te meshkujt. Rezultatet e hulumtimit janë botuar në revistën "Procedurat e Akademisë Kombëtare të Shkencave". Eksperimenti u ndoq nga 31 meshkuj nga 18 deri në 35-vjeç. Ata u ndanë në dy grupe. Grupi i parë i të anketuarve morën 600 miligramë ibuprofen (ekuivalent...