Home Shëndetësi Lidhi një hudhër me penj dhe e futi në organin gjenital, të...

Lidhi një hudhër me penj dhe e futi në organin gjenital, të nesërmen u zgjua pa asnjë infeksion

Do mahniteni nga efekti shërues.

Infeksioni majà është një problem i madh shëndetësor dhe mjaft i zakonshëm i cili ndodh për shkak të rritjes së jashtëzakonshme të kërpudhave të njohura si Candida ose majà në trupin e njeriut.

Problemi kryesisht ndodh në gratë në zonën vaginale. Megjithatë, ajo mund të ndodhë edhe në meshkuj. Përveç zonës vaginale, ky problem mund të ndodhë edhe në gojë.

Infeksioni vaginal majà është më i rëndë nga të gjithë, dhe ka nevojë të trajtohet në mënyrë efektive. Ka kruarje dhe acarim të madh në pjesën e trupit të prekur për shkak të kërpudhave maja. Në rast të infeksionit majà vaginale, ka shkarkesë me ngjyrë të bardhë nga vagina, e cila është mjaft irrituese.

Edhe pse, ju mund të gjeni disa produkteve në treg, të cilat ndihmojnë në trajtimin e kërpudhave majà me sukses, megjithatë, mjetet juridike në shtëpi janë konsideruar për të kuruar infeksionin majà në një mënyrë shumë të mirë. Le të diskutojmë këtu në lidhje me disa mënyra efektive të infeksionit majà në shërim me mënyra natyrale.

Mënyrat për të kuruar infeksionet nga kërpudhat maja

Disa mënyra efektive për të kuruar infeksionin majà janë si më poshtë:

1. Kos

Kosi është konsideruar të jetë një kurë e mirë për kërpudhat maja. Ju mund të përdorni kos për të trajtuar infeksionin majà përmes ngrënies ose duke e aplikuar atë direkt në zonën e prekur.

Kosi është i pasuruar me baktere miqësore të cilat janë mjaft të mira për shëndetin e një individi, dhe ndihmon në shërimin e kërpudhave majà me sukses. Përdorimi i kosit për infeksionin majà do të ndihmojë në parandalimin e rritjes së kërpudhave majà në trup, duke dhënë një rezultat mjaft të efektshëm.

2. Hudhër

Një tjetër kurë efektive për kërpudhat majà është hudhra. Hudhra është konsideruar të jetë trajtimi më i mirë për kërpudhat majà vaginale.

Një thelp hudhër duhet të mbështillet me fashë, dhe futet në vaginë për të trajtuar infeksionet vaginale maja.

3. Çaj nga vaji i pemëve

Aplikimi i Çaj nga vaji i pemëve në zonën e prekur do të jetë i rëndësishëm për të shëruar infeksionin nga kërpudhat maja. Kruarja dhe acarimi i lëkurës në zonën e prekur do të trajtohet në mënyrë efektive me ndihmën e këtij trajtimi.

Duke qenë një antiseptik i fortë, vaj çaj peme mund të shkaktojë disa acarim dhe inflamim në lëkurë.. Në një rast të tillë, pjesa e prekur e trupit duhet të lahet menjëherë me ujë të thjeshtë. Gjithashtu, përdorimi i këtij mjekimi për shërim të infeksionit majà duhet të shmanget krejtësisht në një rast të tillë.

4. Ushqimi i shëndetshëm

Ndjekja e një diete të shëndetshme është mjaft e rëndësishme për të parandaluar infeksionet maja. Fruta të freskëta dhe perimet e gjelbra janë të pasurua me minerale, vitamina, të kërkuara dhe antioksidantë të cilët ndihmojnë në shërimin e infeksionit maja, natyrshëm dhe në mënyrë efektive.

Të gjitha ushqimet e përpunuara, djathë, ushqime konservante, dhe ushqime të skuqura duhet të eliminohen nga plani dietë, dhe ushqime të shëndetshme duhet të përfshihen për t’u shërruar nga kërpudhat maja. Më tej, ju duhet të pini shumë ujë çdo ditë në mënyrë që të gjitha toksina të dalin jashtë nga trupi, dhe shëndeti të mbetet në gjendje të mirë.

Të gjitha trajtimet e sipërpërmendura do të ndihmojë në eliminimin e kërpudhave majà në trup në një mënyrë efektive. Mirëpo, nëse problemi ende vazhdon, duhet kërkuar ndihmë mjekësore. Disa ilaçe dhe antibiotikë mund të përcaktohen për të kuruar problemin mjekesor.

 

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...