Home Këshilla Seksuale Lidhja mes seksit oral dhe kancerit të gojës

Lidhja mes seksit oral dhe kancerit të gojës

Shifrat alarmante të kancerit të gojës dhe lidhja e kësaj sëmundjeje me seksin oral ka bërë që BBC të rrëzojë një tabu televizive dhe në muajt e arshshëm të transmetojë një dokumentar ndryshe nga të tjerët.

Ky dokumentar, që do të prezantohet nga aktorja britanike Jaime Winstone, do të shtrojë në mënyrë të hapur ceshtjen e lidhjes qe ekziston mes seksit oral dhe kancerit të gojës.

Sipas të dhënave shkencore kjo sëmundje e rrezikshme nuk shkaktohet vetëm nga cigarja dhe alkooli, por edhe nga papiloma virus (HPV), një virus që transmetohet te partnerët dhe është përgjegjës për kancerin e qafës së mitrës.

Të dhënat e bëra publike nga shoqata britanike “Cancer Research UK” përcaktojnë se sëmundja po përhapet me shpejtësi.

Cdo vit në Mbretërinë e Bashkuar vdesin 1.800 persona nga kanceri oral. Shifrat tregojnë se kjo sëmundje në 20 vitet e fundit është rritur me 50% te meshkujt, ndërsa në 12 muajt e fundit 3 përqind te gratë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...