Home Modë & Estetikë Lidhja midis metabolizmit dhe flokeve

Lidhja midis metabolizmit dhe flokeve

Lidhja midis metabolizmit dhe flokeveStudime te ndryshme kan treguara gjate viteve, se lidhja midis metabolizmit dhe flokeve eshte e ngusht. Skalpi i kokes perbehet nga 95% proteina, fillimisht keratina, qe e ben te mundur formimin e rrenjes se flokut.

Ky proces eshte i lidhur jo vetem me metabolizmin, por edhe me hormonet, vitamina dhe faktor gjenetik. Nje ushqim i mire dhe i shendetshem, i varfer me yndyrna, mban shendetin e flokeve.

Ndersa pergjegjes per demtimin e tyre dhe te bukurise se flokeve, jane tymi, stresi, mos mbajtja mire e tyre, konsumi i alkoolit etj.

Per te parandaluar renien e tyre, mund te konsumoni te verdhen e vezes, cereal, vitamina E.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...