Home Këshilla të ndryshme Limonët e parandalojnë vdekjen e parakohshme dhe e forcojnë sistemin e imunitetit

Limonët e parandalojnë vdekjen e parakohshme dhe e forcojnë sistemin e imunitetit

Sipas ekspertëve shëndetësorë, rrezikun e vdekjes së parakohshme mund ta ulni duke ngrënë një dietë të shëndetshme, të balancuar e cila përfshin të paktën pesë porcione me pemë perime në ditë.

Edhe ushtrimet e rregullta fizike janë kruciale për ta rritur jetëgjatësinë. Çdo njeri duet të përpiqet të ushtroj të paktën 150 minuta në javë.

Sidoqoftë, edhe ndryshimet e vogla në dietë mund të kenë ndikim në atë se sa vite do të jetoni.

Sipas zbulimeve të reja, thuhet se konsumimi i limonëve mund t’ju ndihmojë ta shmangni vdekjen e parakohshme, si dhe njëkohësisht ta forconi sistemin e imunitetit.

Limonit mund ta përmirësojnë sistemin e imunitetit pasi që përmbajnë sasi të larta të vitaminës C.

Vitamina C nevojitet nga qeliza të caktuara imunitare për t’u ndihmuar t’i luftojnë sëmundjet.

Gjithashtu, vitamina C nevojitet edhe për ta absorbuar hekurin – nutrient që nevojitet për shërimin e plagëve.

Kështu, ekspertët thonë se vitamina C është nutrient vital për ta mbajtur sistemin e imunitetit në formë tip-top, e limonët janë të mbushura me këtë vitaminë. 

KËSHILLA TË NGJASHME


TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...