Limoni, frut me përmbajtje të ulët kalorish

Limoni, frut me përmbajtje të ulët kalorishNumri i kalorive në 100 gram: 34 kalori

Qofshin ata të verdhë apo të gjelbër, limonët kanë përmbajtje të ulët kalorish. Ato përmbajnë vitaminë C dhe antioksidantë, të cilat ngadalësojnë plakjen e qelizave.
Limonët duhet të konsumohen shpejt mbasi priten, sepse ata humbasin vitaminat e tyre në kontakt me ajrin.
Si duhet shijuar limoni?
Për të ruajur virtytet e saj, limoni duhet ngrënë i papërpunuar. Lëng i tij mund të hidhet sipër sallatave apo edhe në pije.