Luleshtrydhja dhe boronica jane te mira per zemren e femrave

1Sipas nje studimi anglo-amerikan te konsumoni boronica dhe luleshtrydhe do te ju ndihmoj te reduktoni problemet ne zemer. Konsumoni tre here ne jave i ketyre dy perberesve do te ju ndihmoje te shmangni rreziqet e krizave kardiake.
Kjo nuk eshte hera e pare qe nje studim tregon sesi ndikon luleshtrydhja dhe boronica mbi shendetin. Studiuesit e Harvardit dhe ato britanik, konstatuan qe frutat reduktojne problemet e zemres tek femrat. Ne fakt ato (93600 femra te moshes 25-42 vjece) qe kishin konsumuar boronica dhe luleshtrydhe te pakten 3 here ne jave gjate 18 vitesh kane vene re qe krizat e tyre kardiake jane reduktuar dhe nuk kane qene te shpeshta.
Sipas ketij studimi, keto fruta jane te pasura me anthocyane, nje perberes antioksidues qe e gjejme gjithashtu dhe tek vera. Ky element lejon qarkullimin e lirshem te gjakut ne zemer, per nje funksionim me te mire kardiovaskulare.