Home Këshilla të ndryshme Lulet ulin nivelin e stresit

Lulet ulin nivelin e stresit

Lulet ulin nivelin e stresit Dihet se dekoracionet me lule e bime brenda ambienteve te shtepise nuk kane nje rol paresor prej elementi zbukurues, por jane filtra te ajrit qe thithim.

Nderkohe nje studim i kryer nga Universiteti i ‘Georgia-s’ konfirmon vleren e luleve qe mbajme ne shtepi dhe zyre.

Studimi tregoi se lulet ne ambientet e shtepise jo vetem qe jane ne gjendje te ruajne shendetin e atyre personave qe jetojne ne ambiente te mbyllura, por ndihmojne edhe ne reduktimin e nivelit te stresit fale veprimit te tyre pastrues.

Disa lloj lulesh jane ne gjendje qe te eliminojne nga ajri VOC, ‘perberje organike fluturuese’ te cilat bashke me substanca te tjera ne ambiente jane pergjegjes per alergjine, shqetesimet kronike dhe semundje te tjera.

NGA VOC vjen edhe ndotja ne ambiente te mbyllura qe ne jo pak raste eshte 12 here me shume se ndotja jashte. Pasi jane analizuar 28 bime zbukuruese te zakonta, kerkuesit zbuluan me te fuqishmet per te pastruar ajrin qe jane dredhka angleze (bima kacavjerrese neper mure”, lulja e dyllit dhe fieret.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Pirja e duhanit çon në këtë gjendje vdekjeprurëse

Gratë duhanpirëse rrezikohen nga zgjerimi (aneurizmi) i aortës së barkut, arteria më e madhe në trupin e njeriut, në krahasim me ato që nuk kanë pirë duhan kurrë. Kjo është një tjetër pasojë e pirjes së duhanit në një seri të njohur tashmë. Në një studim klinik, shkencëtarët raportuan që gratë duhanpirëse kishin katër herë më shumë të ngjarë të...