Magnezi

Njohuri fillestare për magnezin:

Stimulimi i sistemit imunitar qëndon në themel të mekanizmave fiziologjikë natyralë, të mbrojtjes nga sëmundjet. Qëllimi kryesor i mjekësisë inteligjente është shtimi i përgjithshëm i fuqisë së imunitetit, në mënyrë që imuniteti të sigurojë një mbrojtje të përgjithëshme të organizmit.

Rëndësia e magnezit për shumë kohë është nënvleftësuar. Por, në fakt, rezulton që magnezi është esencial për funksionimin e më shumë se treqind sistemeve enzimatikë dhe, është i implikuar në biokiminë e pjesës më të madhe të aparateve: nervor, kardivaskolar, kockor, të organeve të tretjes, të muskujve, etj.

Magnezi rrit shumë fuqinë fagocitare të rruazave të bardha; ai në fakt vepron duke forcuar mbrojtjen natyrale të organizmit dhe, në këtë mënyrë është shumë i efektshëm në terapinë e sëmundjeve infektive. Ky efekt, i quajtur citofilassi, u zbulua në vitin 1915 nga prof. Pierre Delbet, anëtar i Akademisë së Mjekësisë të Parisit.

Ja disa nga sëmundjet që trajtohen me sukses me magnez :

1 – epilepsia 18 – kalçifikimi

2 – distrofia 19 – dhimbjet muskulare

3 – skleroza 20 – osteoporoza

4 – poliomieliti 21 – depresioni

5 – tumoret 22 – ankthi

6 – astma 23 – frika

7 – bronkiti kronik 24 – dhimbjet e kokës

8 – bronkopneumonia 25 – ethet (temperaturën)

9 – enfizema e mushkërive 26 – zjarri i natës (herpes Zoster)

10 – gripi 27 – kruarjet

11 – kolla e mirë 28 – tetanozi (edhe kur trupi ëshë ngurtësuar)

12 – ngjirja e zërit 29 – tërbimi

13 – problemet e aparatit të tretjes 30 – skarlatina

14 – sëmundjet çervikale 31 – fruthi

15 – tensioni neuro muskular 32 – lia

16 – artriti 33 – parotiti (pezmatim i gjëndrës pranë veshit)

17 – shiatiku 34 – kafshimi i nepërkës (laje vendin e kafshuar

me solucion ujor të magnezit)

Mënyra e përdorimit për qëllime parandaluese: një lugë kafeje rafsh, në gjysmë gote me ujë, esëll në mëngjes.

Stimulimi i sistemit imunitar qëndron në themel të mekanizmave fiziologjikë natyralë, të mbrojtjes nga sëmundjet.

 

Qëllimi kryesor i mjekësisë inteligjente është shtimi i përgjithshëm i fuqisë së imunitetit, në mënyrë që ai të sigurojë një mbrojtje të përgjithshme të organizmit.

Rëndësia e magnezit për shumë kohë është nënvleftësuar. Por, në fakt, rezulton që magnezi është esencial për funksionimin e më shumë se treqind sistemeve enzimatikë dhe, është i implikuar në biokiminë e pjesës më të madhe të aparateve: nervor, kardivaskolar, kockor, të organeve të tretjes, të muskujve, etj.

Ka të dhëna për efekte pozitive në trajtimin e kolitit, në dridhjen e duarve te të moshuarit, në sëmundjen e Parkinsonit, në ngërçet muskulare, në sëmundjet e lëkurës (përfshirë aknet e rinisë, ekzemën, psoriazën, lythet, kruarjet, morthin dhe pastrimin e njollave kafe, shumë të shpeshta në moshat e kaluara).

 

Ka veprim antialergjik. Përmirëson gjëndjen e thonjve dhe të flokëve, si dhe hipertrofinë e prostatës, impotencën, çrregullime cerebrale dhe të qarkullimit të gjakut, etj. Magnezi, gjithashtu, e largon kalçiumin nga vendet e panevojshme dhe e fikson atë në mënyrë solide te kockat… etj., etj….

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...