Home Shëndetësi Malcimi i Sistemit të Frymëmarrjes

Malcimi i Sistemit të Frymëmarrjes

Malcimi i Sistemit të FrymëmarrjesMalcimet e sistemit të sipërm apo të poshtëm të frymëmarrjes konsiderohet si shkaku kryesor i sëmundjeve dhe vdekjeve në shkallë botërore, dhe rreziku është më i madh te fëmijët e vegjël dhe të moshuarit, si dhe tek ata të cilët kanë vuajtur më parë nga sëmundjet e mushkrive apo nga dobësimi i sistemit të imunitetit.

Në shumicën e rasteve, malcimi i këtij sistemi shkaktohet nga disa lloje të ndryshme virusesh.

Pas infektimit nga sëmundja, imuniteti i trupit kundër virusit shkaktar të sëmundjes zvogëlohet dhe është kohëshkurtër.

Në shumicën e rasteve, i sëmuri nuk ka nevojë të kryejë analiza laboratorike, përveç në rastet serioze kur janë të nevojshme analiza të ndryshme, grafi të zgavrave të hundëve, analiza të gjakut, etj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj

Ky ilaz redukton temperaturën, dhimbjen dhe inflamacionin, shkruan Periskopi. Ilaçi i njohur si ‘Oki’ ose siç njihet ndryshe Ketoprofeni, po përdoret në përmasa shumë të mëdha në Kosovë. Para disa muajsh, Shqipëria vendosi të ndalonte shitjen e këtij ilaçi pa recetën e mjekut mbi 40 miligram. Sidoqoftë, kjo masë që ndalon përdorimin pa lejen e mjekut nuk ekziston në Kosovë,...