Home Shëndetësi Mangani largon depresionin

Mangani largon depresionin

Stimulimi i qelizave te  trurit me ndihme  te  impulseve te  shpejta magnetike nuk eshte  veprim i rrezikshem dhe do te  mund te  ishte nje  ndihmese  e madhe ne  luften kunder depresionit, eshte  perfundimi i nje  hulumtimi te  ri i cili eshte  publikuar ne  SHBA.
Studimi i ri do te  mund te  ishte me interes per 20 deri ne  40 per qind te  pacienteve, me te  cile t nuk jane  te  arritur rezultate te  kenaqshme ne  sherimin me ane  te  kombinimit te  anti-depresive ve dhe psikoterapise , apo tek ata qe  refuzojne  te  marrin ilaçe per te  sheruar kete  semundje.

“Ky hulumtim eshte  deshmi e re e efektshmerise  te  stimulimit magnetik ne  sh rimin e depresionit”, vlereson redaktori pergjegjes i revistes se  njohur, Biological Psychiatry, John Krystal, i cili ka publikuar artikullin per kete  studim.

Teknika e stimulimit magnetik pertej kafkes ka te  beje  me stimulimin e mbeshtjellesit te  trurit me nje  bobine  magnetike, e cila vendoset ne  skalpin e pacientit dhe krijon fushe  magnetike.

Edhe ne  studimet e mehershme eshte  deshmuar qe  magnetet mund te  forcojne  aftesite  mendore.
Hulumtimi eshte  kryer per nente  jave  rresht me 325 paciente  ne  Kanada, Australi dhe Shtete te  Bashkuara te  Amerikes.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...