Maska hidratuese

Gjatë verës më së shumti rëndësi ka që ta ushqejmë lëkurën, e cila për shkak të nxehtësisë së madhe, humbë lëngjet.

Për këtë qëllim, ideale është maska e bananeve dhe avokados. Qitni në një enë gjysmë bananeje dje gjysmë avokadoje, duke i shtypur mirë e mirë.

Këtë masë futeni në frigorifer dhe lëreni gjysmë ore. Më pas vendoseni maskën në fytyrë dhe lëreni që të veprojë për nja 15 minuta, duke e shpëlarë më pas me ujë të ngrohtë.