Home Modë & Estetikë Maska natyrale kundër rënies së flokëve

Maska natyrale kundër rënies së flokëve

Maska natyrale kundër rënies së flokëveKjo mënyrë është efikase, sepse përdoren vitamina të forta, të cilat parandalojnë rënien e flokëve, forcojnë rrënjën e tyre dhe ndihmojnë në formimin e melaninës, në kombinim me vaj ushqyes dhe mjaltë.

Për ta parandaluar humbjen e flokëve, forcuar strukturën e saj dhe për ta nxitur rritjen, nevojitet që ta përgatisni këtë maskë dhe ta përdorni 1 po 2 herë në javë, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Maska kundër rënies së flokëve

Receta:

– 1 ampulë vitamina B6 (Bedoxin), që mund ta blini në barnatore;

– 1 ampulë vitamina B12 (OHB12), mund ta blini në barnatore;

– 1 g vitamina C në pluhur (mund ta blini në barnatore);

– 1 lugë të supës me vaj ricinisi;

– 1 lugë të supës mjaltë;

– 2 lugë të supës me balsam.

Përgatitja e maskës:

Përzieni të gjithë përbërësit. Vendosni në flokët e palarë. Së pari në rrënjë e më pas e radhisni nëpër secilën pjesë. Në kokë e vendosni një qese prej najloni dhe e mbuloni me peshqir, duke shndërruar efektin e saunës. Maskën ta mbani në flokë për një orë. Më pas flokët i shpëlani në mënyrë të zakonshme. Në vend të ampulave, si zëvendësim mund të përdorni edhe tharëm të bukës, i cili është një ndër burimet më të pasura për vitamina të kompleksit B.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...