Home Shëndetësi Maskë me kastravec

Maskë me kastravec

Dëshironi të trajtoni fytyren me diçka të freskët? Keni kaluar një ditë të gjatë, të lodhshme dhe po kërkoni një trajtim të lehtë i cili do t’ju freskojë pak? Përveç trajtimeve kozmetike në sallonet estetike, ju mund të trajtoni lëkuren tuaj edhe me maska tjera. Çfarë janë këto maska? Në fakt janë disa receta të thjeshta të cilat mund t’i përgatisni vetë në shtëpinë tuaj, përbërësit janë natyrale, shumë të shëndetshëm. Përgatitja e kësaj maske është e thjeshtë dhe shumë pak e kushtueshme.

Merrni një kastravec, lajeni me ujë të freskët, pastaj e ndani në rriska rrumbullake të trasha. Rrathët i vendosni mbi gjithë fytyren, edhe tek pjesa e qëpallave të syrit. Lëreni kastravecin të qëndrojë deri sa freskia e kastravecit të jetë shkrirë në lëkuren tuaj. Ky trajtim do të zbus dhe pastrojë lëkuren tuaj. Normalisht, maskë më të thjeshtë se kjo nuk do mund të gjeni dot.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...