Home Shëndetësi Maskë për aknet

Maskë për aknet

akneNë ndër maska më të mira për eliminimin e akneve sigurisht është maske me sodë buke. Kjo maskë popullore në Shqipëri ndër vite është përdorur nga shumë femra.

Është një maskë shumë e fortë dhe nuk duhet abuzuar me të. Pas aplikimit të maskës do të keni skuqje në lëkurë çka do të thotë se këshillohet që pas aplikimit të saj të përdoret një krem hidratues.

Në një enë përziejmë 2 lugë sodë buke dhe pak ujë, derisa të formohet një trajtë e njëtrajtshme e aplikoni mbi lëkurë. E lini për 15  minuta dhe e shplani fytyrën me ujë. Kjo maskë duhet të aplikohet njëherë në javë për dy muaj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ne e trashëgojmë inteligjencën nga nëna – dukjen nga babai

Studiuesit në Universitetin e Uashingtonit pohojnë se fëmijët trashëgojnë inteligjencën nga nënat e tyre. Sipas hulumtimit të tyre, gratë kanë më shumë të ngjarë të kalojnë gjenet që formojnë inteligjencën e një fëmije dhe kalohen në kromozomet X. Gjithashtu, një studim i ri i kryer nga studiues nga Skocia mbështet faktin se gjenet e rëndësishme për funksionet e përparuara njohëse...