Home Këshilla të ndryshme Mbajtja për dore e personit të dashur, e kuron dhimbjen e kokës

Mbajtja për dore e personit të dashur, e kuron dhimbjen e kokës

Mbajtja për dore e personit të dashur, e kuron dhimbjen e kokësStudiuesit thonë se mbajtja për dore e personit të dashur, e zvogëlon dhimbjen. Studiuesit nga universiteti në Kaliforni, kanë kryer një studim në 25 vullnetarë të cilët gjatë gjashtë muajve të fundit ishin në lidhje të lumtur.

Ata kanë konstatuar se mbajtja për dore me partnerin, por edhe vetëm të shikuarit e partnerit në foto, e ka zvogëluar reagimin e tyre në dhimbjen fizike.

Efekti pozitiv ka munguar në rastin kur të anketuarit e kanë mbajtur për dore një person të panjohur apo e kanë ndrydhur topin kundër stresit.

Studimi i botuar në revistën shkencore ‘Psychological Science’, një theks të veçantë e vendos në rëndësinë e marrëdhënieve shoqërore, ndërsa rezultatet e tyre mund të jenë të një rëndësie të madhe për femrat me rastin e lindjes, sepse prania e babait të fëmijës në spitalin e lindjes, mund të ketë ndikim pozitiv në zbutjen e dhimbjeve të shtatzënës.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...