Home Këshilla të ndryshme Mbani në formë venat me gjimnastikë

Mbani në formë venat me gjimnastikë

Një krevat, një mur? Shumë mirë, atëherë përveshuni punës dhe mbani në formë venat me gjimnastikë.

1. Hapi përpara forcon muskulaturën e pulpës së këmbës. Nga pozicioni drejt, bëni një hap përpara me këmbën e djathtë. Më pas përthyeni lehtë gjurin dhe shtyni thembrën e majtë në drejtim të dyshemesë. Përsëriteni ushtrimin edhe me këmbën tjetër. Pesë herë për çdo këmbë.

2. Rrotullimi i thembrës forcon shputën e këmbës si dhe pulpën e këmbës. Ngrin thembrën e këmbës së djathtë maksimalisht nga dyshemeja, rrotulloni në drejtimin për jashtë dhe më pas uleni atë. Kryejeni këtë lëvizje më pas në drejtimin e kundërt. përsëriteni ushtrimin pesë herë, e më pas e ka radhën këmba tjetër.

3. Shtrirja e kofshës stimulon qarkullimin e gjakut në këmbë. Qëndroni me një këmbë, mbani drejtpeshimin e trupit duke u mbështetur në mur. Tani kapni me dorën e djathtë këmbën e djathtë (si në foton ilustruese) dhe tërhiqni këmbën pas lart. Gjithsej pesë herë. Së fundi, përsëriteni ushtrimin me këmbën tjetër.

4. Shtrini pjesën e poshtme të këmbës: mbani ekuilibrin e trupit duke u mbështetur në një karrige apo kolltuk me dorën e majtë. Ngrini këmbën e djathtë mbi krevat ose tek mbështetësja e krevatit. Këmba qëndron e tensionuar, për disa sekonda dhe pastaj uleni poshtë. Përsëriteni ushtrimin tre herë. Pastaj me këmbën tjetër.

/Telegrafi/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Temperaturat e larta dhe uji i nxehtë po i mbysin peshqit

Alaska ka qenë e përfshirë nga një valë e të nxehtit gjatë kësaj vere dhe kjo ka bërë që një numër i lartë salmonësh të mos e përballojnë dhe të ngordhin. Shkencëtarët kanë vërejtur se disa lloje salmonësh janë zhdukur pas një ekspedite përgjatë lumit Koyokuk të Alaskës, pasi vendasit njoftuan se një numër i lartë salmonësh kishin dalë në...