Mbërrin pilula antikolesterol

Quhet McStatin dhe është një pilulë që përfshihet në menutë e fast food-ëve, si një ofertë falas në krahë të hamburgerave dhe patatinave, për të kompensuar efektet e negative të tyre.

Propozimi është bërë nga Darrel Francis dhe shkencëtarët e tjerë të Imperial College në Londër.

Ata janë të bindur që mund të kompensohet e keqja që vjen nga ushqimi me kolesterol me anë të një pilule të vogël, në gjendje të pakësojë dëmet e shkaktuara nga yndyra.