Mbështillni këmbët me folie alumini, nuk do të besoni çfarë do të ndodhë

kembetPothuajse nuk ka shtëpi, në të cilën nuk ka folie prej aluminit, por ndoshta kurrë nuk keni menduar se mund ta përdorni edhe në trupin tuaj,transmeton gazeta Kosova Sot.

Kundër lodhjes

Përdorimi i folisë prej aluminit për t’u liruar nga lodhja është traditë e vjetër. Në fillim, disa folie prej aluminit i vendosni në frigorifer për 2-4 orë. Më pas i aplikoni në fytyrën tuaj (sidomos në faqe dhe vetulla) dhe i lini atyre derisa të ndjeni se muskujt kanë hequr tensionimin.

Nyjat me dhimbje

Folia prej aluminit është e shkëlqyeshme në shërimin e gjendjeve si artriti, nervi shiatik dhe dhimbjet në thembra. Për të hequr dhimbjet si këto, hapësirat ku ndieni dhimbje i mbështillni me folie e më pas sipër shtrëngoni me fashë mjekësore. E lini gjatë natës ose derisa pushoni gjatë ditës në shtëpi për disa orë. Përsëriteni këtë për 10-12 ditë, e më pas bëni pauzë për dy javë.

Ftohje dhe grip

Gjatë sezonit të ftohjeve dhe gripit me rëndësi është të dini t’i shëroni simptomat, pa antibiotik. Me folinë prej aluminit mbështillni këmbën në 5-7 shtresa, duke i lënë ashtu për një orë, më pas e hiqni. Pas dy orësh përsëriteni edhe një herë.