Home Shëndetësi Mbrojtësit e zemrës suaj

Mbrojtësit e zemrës suaj

Sëmundjet e zemrës dhe të enëve të gjakut janë vrasësit numër një në botë. Nga sëmundjet infektuese, çdo vit vdesin 35 milionë njerëz, prej të cilëve 18 milionë vdesin si pasojë e sëmundjeve të zemrës.

Me këtë rast, prej sëmundjeve kardiovaskulare, femrat e pësojnë dyfish më tepër. Të rrezikuar janë njerëzit e shëndoshë, të cilët kanë shprehi jo të shëndetshme në jetë.

– Në hulumtimin, i cili kishte zgjatur 16 vjet rresht, e ku kishin qenë të përfshirë 51 000 persona të shëndoshë, ka treguar se kombinimi i pesë shprehive në jetë e zvogëlon për 85% rrezikun nga të gjitha sëmundjet kardiovaskulare. Duhet të mos konsumoni duhan, që indeksin e masës trupore ta keni nën 25, të ushqeheni shëndetshëm, të ushtroni dhe të konsumoni dy gota alkool në ditë, e në fund zemra do të jetë e sigurt.

Për fat të keq, vetëm 4% e njerëzve praktikon të gjitha këto masa, shpjegon dr. Piter Elvud, profesor në universitetin “Kardif”, i cili njëherësh është edhe autoriteti më i lartë në repartin për parandalimin e sëmundjeve kardiovaskulare.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...