Home Shëndetësi Mbushjet i shkaktojnë dhëmbit më shumë dëm se sa dobi

Mbushjet i shkaktojnë dhëmbit më shumë dëm se sa dobi

Mbushjet i shkaktojnë dhëmbit më shumë dëm se sa dobiHulumtuesit dentar në Oslo të Norvegjisë, kanë ardhur në përfundimin se, mbushjet e dhëmbit janë shumë të dëmshme.

Sipas gjetjeve të tyre, ato përpos që e dëmtojnë dhëmbin e mbushur, por ndikojnë edhe në dhëmbët anësor, transmeton Telegrafi.

Sipas hulumtimit, gjashtë në dhjetë dhëmbë, që janë afër dhëmbit të mbushur, pësojnë dëmtim, pesë vite pas mbushjes.

Më shumë se një e treta e dhëmbëve, do të kenë nevojë për mbushje.

Besohet se mbushja e dhëmbit, ndikon që dhëmbët në të dyja anët, të jenë më të ndjeshëm ndaj infektimeve.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

(Disa) ushqime dhe kanceri, kronologjia e një lidhjeje të dyshuar!

U deshën 50 vjet për të kuptuar se stilet e jetesës, në radhë të parë ajo që në pjatë, janë në origjinë të në shumë se gjysmës së tumoreve Për të kujtuar rëndësinë e ndjekjes së një diete korrekte është Shoqata Italiane për Hulumtime të Kancerit (Airc), e cila është kthyer në 2,500 sheshe italiane me iniciativën ‘Portokalli i Shëndetit’. Të...