Home Këshilla të ndryshme Më e keqja për shëndet dhe plot helm: Këtë assesi mos e...

Më e keqja për shëndet dhe plot helm: Këtë assesi mos e pini kur zgjoheni në mëngjes

Nëse ju mbetet gota e ujit në dollap gjatë natës, mos e pini të nesërmen, më mirë derdheni, dhe kështu do t’i bëni vetes një shërbim të mirë

Uji i zakonshëm, për dallim nga ushqimi, nuk përmban sheqer as albumine, për ç’shkak më lehtë mund ta ndotin mikrobet.

Për shijen e çuditshme të ujit i cili ka mbetur në gotë gjatë natës ekziston shpjegimi.

Në të vërtetë, meqenëse uji ka qenë i ekspozuar ndaj ajrit, ka thithur pak dyoksid karboni dhe atë pjesë të atij CO2-shit e ka shndërruar në thartirë karboni, që do të thotë se uji në ajër ndryshon përbërjen e vet kimike.

Kur thartira e karbonit liron një apo dy protone dhe shndërrohet në bikarbonat apo karbonat, kjo ul pH-në e ujit, për ç’shkak ndërron shijen.

Herën tjetër kur të merrni gotën me ujë, e cila ka qëndruar nga mbrëmja në tavolinën tuaj, duhet të dini që është ekspozuar baktereve dhe që në të kanë përfunduar sasi e konsiderueshme e pluhurit.

Kjo do të thotë që uji është i papërdorshëm.

Prandaj duhet të mendojmë dy herë se a duhet ta pimë apo jo.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...