Home Këshilla Seksuale Më i mirë, seksi apo pushteti?

Më i mirë, seksi apo pushteti?

Të kesh kontroll mbi të tjerët, është më mirë se të jesh duke bërë dashuri. Këtë e tregon një studim i kryer nga ekspertë nga Stanford University (Shtetet e Bashkuara), sipas të cilit, sa më shumë pushtet të ketë njeriu, aq më i pak i ekspozuar është ai ndaj stresit.

Dhe kjo, pikërisht, falë vetëdijes se nuk ka nevojë të varet nga sjelljet e të tjerëve.

Studimi i botuar edhe në gazetën “Proceedings of the National Academy of Sciences”, tregon se njerëzit që drejtojnë, në përgjithësi ata me pushtet, paraqesin nivele më të ulëta të hormonit të stresit.

Duke marrë në analizë, nivelet e kortizolit, i cili njihet pikërisht si hormoni i stresit, studimi gjeti se ata që u përkasin radhëve të larta, e kanë atë në sasi më të ulët se të tjerët që varen prej tyre.

Dhe faktor vendimtar, sipas shkencëtarëve, duket të jetë një ndjenjë e kontrollit ndaj të tjerëve.

Kështu, lidhja mes pushtetit dhe paqes së brendshme, është e dukshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...