Me rrush-te shëndetshëm dhe te rinj

Rrushi nuk është vetëm shume I shijshëm, por është edhe I shëndetshëm. Ai vepron si tonik natyral I organizmit, e ngadalëson plakjen, e parandalon demencioni, e pastron gjakun, I eliminon shtresat e yndyrës, e forcon zemrën…

Rrushi përmban mjaft sheqer rrushi glukoze, si dhe fruktoze (18-20%), prandaj konsiderohet si frutë mjaft kalori.

Përmban vitamine C, vitamina B, prej mineraleve kalium, kalcium, hekur, fosfor, magnez dhe bor.
Rrushi I zi ka me tepër veti mjekuese sesa rrushi I bardhe. Prania e kalium dhe mungesa e natriumit e bëjnë ketë frutë shume te dobishëm për te sëmuret nga zemra, pasi qe e ule tensionin.