Home Shëndetësi Menopauza dhe dhembja e gjoksit

Menopauza dhe dhembja e gjoksit

Kurdo që një grua ka dhembje gjoksi, mendja e saj automatikisht shkon në dyshimin te gjërat më të këqija.

Në jetën tone të përditshme, kemi mësuar që, kur jemi duke përjetuar një dhembje që nuk është e qartë, atëherë diçka nuk është në rregull me atë zonë në përgjithësi….

Është pothuajse në natyrën njerëzore që të kërcejmë në konkluzione, kur është fjala për dhembje. Normalisht, kur një grua po përjeton një dhembje gjoksi, atëherë kjo na çon vetëm një gjë në mendje, e cila quhet menopauzë.

Kur iu është shfaqur menopauza dhe dhembja e gjoksit?- Menopauza dhe dhembja e gjoksit kanë të ngjarë që të ndodhin njëkohësisht.

Pranoni këtë gjë rreth dhembjes së gjoksit, sepse kjo gjë fillon mu para se të fillojë aktualisht menopauza, sepse nuk do ta kuptoni faktin, se jeni duke përjetuar dhembjen e gjoksit, sepse ju aktualisht do kaloni në menopauzë në të ardhmen e afërt. Shumë gra, të cilat po kalojnë gjatë menopauzës, do të jenë në gjendje t’ju tregojnë që ato po përjetojnë menopauzën dhe dhembjen e gjoksit njëkohësisht. Faktikisht, kur përfshihet menopauza, ju mund të prisni pak dhembje edhe në gjinjtë tuaj.

Si e ndjeni dhembjen e gjoksit gjatë menopauzës?- Kur është fjala për dhembjen e gjoksit gjatë menopauzës, do vëreni se gratë kanë mendime të ndryshme në lidhje me të. Do dëgjoni disa të thonë që dhembja është vërtet shumë e keqe, përderisa të tjerat do thonë që nuk është edhe aq keq. A është kjo, sepse nuk kanë shumë dhembje gjoksi gjatë menopauzës, apo aktualisht kanë tolerancë më të lartë ndaj dhembjes? Kur është fjala për menopauzë dhe dhembje gjoksi, mund të ketë disa shkallë të ënjtjes dhe ju do të kuptoni se gjinjtë tuaj janë shumë të ndjeshëm dhe të dhembshëm.

Kjo për shkak se trupi po kalon nëpër ndryshime të mëdha hormonale, prandaj trupi ka reaksione, madje edhe gjinjtë tuaj.

Si mund të më afektojë dhembja e gjoksit?- Nëse jeni një grua, e cila do të kalojë në menopauzë së shpejti, atëherë duhet të llogarisni edhe në dhembjen e gjoksit. Kur të keni dhembje gjoksi, ju duhet të vizitoheni te mjeku, t’i shpjegoni mirë simptomat të cilat i keni, mundësitë janë shumë të mira që çdo gjë të shkojë në rregull dhe mjeku do ju tregojë se dhembja e gjoksit që po e kaloni, ndodh për shkak se ju gjendeni në fazën e perimenopauzës (menopauzës së parakohshme).

Duke shpresuar që ju jeni duke kaluar nëpërmes fazës së menopauzës, e cila nuk do të ketë shumë efekt mbi ju, në fakt, menopauza është një lajm më i mirë se sa të dëgjoni që diçka nuk është në rregull, siç mund të jetë kanceri i gjirit. Gjatë kësaj vizite, mjeku juaj do t’ju përshkruajë një lloj trajtimi për ju.

Cilat janë mënyrat për ta zbutur dhembjen e gjoksit?- Nuk ekziston ndonjë dietë ushqimore, e cila do ju shëronte apo zvogëlonte dhembjen e gjoksit. E vërteta është që secili organizëm ndryshon. Megjithatë, kur është fjala për kafeinë, ajo është e njohur për dëmin që bën te gratë, duke përkeqësuar dhembjen e gjoksit, sepse dilaton enët dhe zgjeron nervat. Shumë gra aktualisht gjejnë ngushëllim, kur është fjala për dhembje gjiri, duke shmangur konsumimin e kafeinës. Nëse filloni të konsumoni më shumë fibra dhe perime me gjethe jeshile, kjo mund t’ju ndihmojë të largoni estrogjenin e tepërt, të cilin e përmban trupi.

A do të më largohet ndonjëherë dhembja e gjoksit?- Gjatë menopauzës dhe dhembjes së gjoksit, do jeni më të lumtura të dëgjoni këtë se sa dhembja e gjoksit gjatë shtatzënisë, e cila aktualisht kalon me ndalimin e menopauzës. Por, mbani në mend që ekzistojnë gra, të cilat edhe në të 70-tat e tyre po përjetojnë ende dhembjet në gjoksin e tyre. Por meqë jemi këtu, mund të themi që asnjëri nuk është i njëjtë dhe çdo njeri ka organizëm të ndryshëm.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...