Home Shëndetësi Mërzia rrezikon të rrahurat e zemrës

Mërzia rrezikon të rrahurat e zemrës

Tek personat të cilët kanë përjetuar humbjen e personit të dashur mund të vjen deri tek ndryshimet në ritmin e të rrahurave të zemrës, që në masë të madhe mund të shtojnë rrezikun për të pasur probleme serioze me zemër.

Në studimin e shkencëtarëve australianë nga Universiteti i Sidneit ka vëzhguar 78 pjesëmarrës në hulumtim, të cilët kishin humbur njërin prej bashkëshortëve, apo njërin nga prindërit.

Në këtë hulumtim ishte vërtetuar se tek këta persona ishin rritur të rrahurat e zemrës (mesatarisht për rreth 75 herë).

Prandaj, mu për këtë arsye personat që kanë mërzi të mëdha janë më shumë të rrezikuar që pas gjashtë muajsh pas humbjes së personit të dashur mund të pësojnë sulm në tru, apo sulm në zemër, paralajmërojnë hulumtuesit.

Ky rrezik është më tepër vërehet tek ata persona, të cilët edhe më parë kishin pasur probleme të ndryshme me shëndetin e në veçanti me zemrën.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...