Home Këshilla të ndryshme Mërzia shkurton jetën

Mërzia shkurton jetën

Nga mërzia mund edhe të vdesësh, ky është një përfundim të cilin e kanë arritur disa kërkimtarë në Britaninë e Madhe pasi kanë marrë në pyetje persona të ndryshëm. Të jetosh i mërzitur ke 2 herë e gjysmë mundësi më të shumta të hasësh probleme kardiake sesa personat e tjerë.

Ky studim u krye duke marrë në pyetje rreth 7 mijë persona të cilët ishin rreth moshës 35 – 55 vjeç gjatë viteve 1985 dhe 1988, të cilët u janë përgjigjur pyetjes se kur dhe sa ndiheshin të mërzitur.

Po të njëjtët persona të cilët morën pjesë në këtë intervistë u përpoqën të kontaktoheshin në vitin 2009 dhe rezultoi se personat të cilët ishin përgjigjur pozitivisht për mërzinë kishin një mundësi me 40 për qind më të lartë që të ishin ndarë nga jeta në krahasim me pjesën tjetër.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...