Home Këshilla të ndryshme Meshkuj, nëse vuani nga pagjumësia, ky ILAÇ DASHURIE do t’ju ndihmojë!

Meshkuj, nëse vuani nga pagjumësia, ky ILAÇ DASHURIE do t’ju ndihmojë!

4Në revistën Behavioral Sleep Medicine është botuar një hulumtim i cili tregon që meshkujt më lehtë flenë derisa përkëdhelin partneren e tyre.

Në studim kanë marrë pjesë diç më shumë se 1.500 çifte, para të cilëve ka qenë sfida që të ndërrojnë vendin dhe mënyrën e fjetjes gjatë 5 ditëve pa ndërprerë, transmeton Telegrafi.

Çiftet kanë bartur doreza për skanim të lëvizjeve dhe çdo mëngjes është dashur të mbanin ditar lidhur me gjumin e natës.

Rezultatet e mbledhura kanë treguar që asnjëra gjini nuk ka pasur problem me ndërrimin e vendit të gjumit dhe që femrat njësoj mirë kanë fjetur edhe bashkë me partnerin edhe vetëm në krevat.

Megjithatë, femrave për shkak të ndërtimit trupor të tyre më të vogël, e kanë pasur më lehtë t’u përshtaten partnerëve.

Ajo që për meshkujt ishte interesante, është fakti që shumë vështirë i zë gjumi pa personin e dashur pranë vetes.

Psikologu Wendy Troxel konstaton që kjo është pasojë e asaj që meshkujt fuqishëm lidhen me femrën sesa femrat me mashkullin.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...