Home Këshilla Seksuale Meshkujt nuk mendojnë vetëm për seksin

Meshkujt nuk mendojnë vetëm për seksin

Një studim i fundit tregon se truri i mashkullit nuk është i mbushur vetëm me mendime rreth seksit, siç mendon shumica e njerëzve.

Sipas të dhënave të studimit të psikologes Terri Fisher, meshkujt mendojnë më shumë për gjumin dhe ushqimin se sa për femrat dhe marrëdhënien seksuale.

Psikologia kishte si qëllim t’i përgjigjej pyetjes “A është e vërtetë që meshkujt mendojnë gjithmonë vetëm për seksin” dhe për këtë arsye studioi sjelljen dhe mendimet e rreth 300 personave.

Pas përfundimit të studimit, Terri Fisher zbuloi se të dhënat e mbledhura hidhnin poshtë idenë se meshkujt mendojnë për seksin çdo 7 sekonda. Studimi tregoi se meshkujt mendojnë mesatarisht 19 herë në ditë për seksin, dhe jo 400 herë siç rezultonte nga studimet e mëparshme.

Sipas studimit, mendimet e tjera të meshkujve lidhen sërish me nevoja fiziologjike, si gjumi apo ushqimi, të cilat në të shumtën e rasteve janë më të shpeshta se mendimi për seksin.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Çfarë ndodh nëse konsumoni cigare kur ushqeni fëmijën me gji?

Qumështi i gjirit e ndihmon fëmijën të fitojë imunitet dhe të luftojë sëmundje nga më të ndryshmet. Nëse një fëmijë konsumon qumësht ai është në gjendje që të mposhtë edhe tymin e duhanit. Shumë studime kanë treguar se një fëmijë që ushqehet me gji është më i fortë dhe shanset për t’u prekur nga sëmundjet janë më të pakta. Por...