Home Këshilla të ndryshme Meshkujt që kanë probleme me ereksion janë dyfish më të rrezikuar nga...

Meshkujt që kanë probleme me ereksion janë dyfish më të rrezikuar nga sulmi në zemër dhe tru

Një studim i ri sapo ka zbuluar se meshkujt të cilët kanë probleme me ereksion ballafaqohen me një rrezik të dyfishuar të të pësuarit sulm në zemër apo sulm në tru.

Doktorët kanë thënë se problemet e tilla duhet t’i nxisin meshkujt që të kërkojnë menjëherë ndihmë mjekësore.

Problemet me ereksion, të cilat shkaktohen si pasojë e shtypje së lartë të gjakut dhe kolesterinës, i prekin një në dhjetë meshkuj gjatë një faze të jetës së tyre.

Hulumtuesit pohojnë se impotenca është indikatori më i mirë i sëmundjeve të zemrës – madje më i mirë se shtypja e lartë e gjakut apo nivelet e larta të kolesterinës.

 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Lënia e cigares/ Kur mungesës së vullnetit i vjen në ndihmë teknologjia

Kudo dëgjojmë të flitet mbi dëmet që shkakton pirja e cigares. Por a është e lehtë të hiqet dorë nga ky zakon? Autoritetet shëndetësore në mbarë botën apelojnë për lënien cigares si një mënyrë për mbrojtjen e shëndetit. Në 2019, pak gjëra kanë mbetur pa u shpikur. Disa me qëllimin e zhvillimit të stileve tona të jetës, disa me qëllimin...