Home Këshilla Seksuale Meshkujt shohin vetëm një ëndërr: Me seks

Meshkujt shohin vetëm një ëndërr: Me seks

Ndërsa mendojnë, flasin dhe veprojnë ndryshe, meshkujt duket se kanë diçka të përbashkët, të paktën në gjumin e tyre: Endrrat erotike.

Këtë e konfirmon një studim i fundit i realizuar nga një grup studiuesish kanadezë të Universitetit të Montrealit, sipas të cilit, të gjithë meshkujt ëndërrojnë për të pasur një marrëdhënie seksuale, ndërsa femrat kryesisht shohin ëndrra me përndjekje dhe persekutime.

Pas 11 viteve të analizave kryer mbi ëndrrat e meshkujve dhe ato të femrave, u arrit në përfundimin se seksi mbizotëronte në shumicën e tyre.

“Kjo mund të duket si një shaka, por në realitet është një rezultat rigoroz shkencor. Femrat i kanë ëndrrat, më nervoze se sa meshkujt. Mes tyre, ato shohin më shpesh vdekjen e dikujt, ose frikë kërcënuese nga kafshët apo gjarpërinjtë”, shpjegon njëri prej studiuesve, Tore Nielsen.

Duke përfunduar se seksi është një mendim i pandërgjegjshëm për të gjithë, por për 85% të meshkujve është një ëndërr e përsëritur, ndërsa për 73% të grave është vetëm e rastit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...